Les soorten

Yoga Jeltje biedt verschillende soorten lessen aan;

YIN YOGA
Yin yoga is een rustige Yoga stijl die gericht is op het openen en soepel maken van ons lichaam vanuit een vrouwelijke energie (Yin).
Dit doen we door langere tijd (3-5 min) in yin yoga houdingen te blijven en bewust aanwezig te zijn in die gebieden van ons lichaam die op dat moment worden gestimuleerd. Samen met onze bewuste ademhaling worden nu dieper liggende spieren, bindweefsel, pezen en gewrichten bereikt. Door de stretch die je ervaart tijdens een yin yoga houding, worden er ook diverse meridianen geactiveerd in dat gebied wat gestimuleerd wordt. Hierdoor gaan de chi energieën (= levensenergie ) weer vrijer door het hele lichaam stromen.
Hoe meer je yin yoga beoefent, hoe meer je deze energie gaat voelen en herkennen in jouw lichaam, waardoor het een steeds diepere ontspanning geeft. Yin yoga is een meditatieve en diepgaande vorm van Yoga die voor iedereen toegankelijk is. Het helpt jou om een nieuw bewustzijnsniveau te bereiken in jouw lichaam, geest en ziel, op de yogamat en in jouw dagelijkse leven.


YOGA FLOW
Bij deze actieve vorm van yoga gaat het om je eigen lichaam voelen, de aandacht richten op jezelf en je gedachtestroom tot rust brengen. Omdat de aandacht uitgaat naar de vloeiende bewegingen, stopt het
denken bijna automatisch en kom je meer in het moment. Je raakt als het ware in een flow waarbij je volledig opgaat in de bewegingen en alles om je heen even vergeet. Door diep te blijven ademen kun je spanningen in je lichaam weg laten vloeien. Je hoeft niet te presteren alleen doen wat voor jouw lichaam goed voelt. Het fijne is dat je helemaal tot rust komt en hiermee je lichaamsbewustzijn vergroot.


EASY FLOW
Wil je het wat rustiger aan doen? Vind je het fijn om heel bewust en aandachtig op een rustigere manier yoga te beoefenen?
Dan is Easy Yoga iets voor jou!
Begin je dag goed met een yogasessie inde ochtend. Een rustige les met yin houdingen, balans, ademhaling een zachte zonnegroet en meditatie. Easy Flow is daarom perfect voor beginners. Met Easy Flow leer je luisteren naar je lichaam. Tijdens de lessen besteed je veel aandacht aan de opbouw van een houding en reiken we je opties aan om de houdingen op jouw lichaam aan te passen. Heerlijk om je dag mee te beginnen!


YIN YANG YOGA
Twee tegenpolen voor een innerlijke balans. In de lessen spelen we met de verschillende kwaliteiten van yin en yang. Yang: actie, doelgericht en yin: zachtheid, overgave.
Alles in het leven draait om de juiste balans. Dag en nacht, inspanning en ontspanning, goed en slecht… Dat geldt ook voor deze les. Yin is de zachte, vrouwelijke, receptieve en meer energetische kant van de yoga. Yang omvat de stevige, mannelijke, actieve en op spierkracht gerichte kant van de yoga.


Deelname is geheel op eigen risico.

Namasté ♥